Completed July 2015. The key to the design is providing separate entrances and separate areas for different user groups. In this day and age, a community centre must be careful to manage how adults, teenagers and children interact in a building. The youth centre was limited in what it could do with a single entrance and a staircase which rose in the middle of its youth area. It could run youth work or children’s work or open its sports barn to adults – but only one of these at a time. The re-design by Galib and Dai provided a new rear entrance and separated out the stairs, so now all three of these activities can happen simultaneously. Funded mainly by the Big Lottery – with additional funding from Clothworkers Foundation, Garfield Weston Foundation , Morgan Foundation, South Sefton CCG and Sefton Council.

  • Project Type: Community
  • Client: Litherland Youth and Community Centre